KédiCiq^^ Admin
Mesaj Sayısı : 757 Kayıt tarihi : 23/07/09 Yaş : 30 Nerden : Rap Céhénnéminden xD
| Konu: En Süper Yaptığım Pasta ( Yalancı Tiramisü ) Cuma Tem. 31, 2009 9:43 pm | |
| Yalancı çünkü içinde labne peyniri yok. Haftasonu yılbaşını ve Dilek'in geçmiş doğumgününü kutlamak üzere biz de toplandık. Hem doğumgünü hem yılbaşı pastası olduğundan üzerine çam ağacı yaptım. Çok başarılı olmadı çünkü ağacı yağlı kağıda kendim çizdim. Gövdesi biraz kalın olmuş sonradan farkettim. Napalım bizim ki biraz yaşlı bir çam ağacıymış. Yağlı kağıda şekil çizip, bununla pasta süsleme yöntemini tuttum, bir dahaki sefere internetten şablon bulup yapmayı düşünüyorum. Malzemeler 4 yumurta 4 fincan şeker 4 fincan un 1 çay bardağı su 1 küçük paket kakao 1 paket kabartma tozu Keki ıslatmak için; 1,5 su bardağı sıcak süt 1,5 çorba kaşığı neskafe 1,5 çorba kaşığı şeker Kreması için; ½ lt süt 2 yemek kaşığı un 1,5 çay bardağı şeker 1 yumurta 1 çorba kaşığı margarin Yumurta ve şekeri çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Yağlanmış kalıba dökün ve 175 derecede ısıtılmış fırında pişirin. (Benim kalıbım 26 cmlik . Daha önce denediğim 4 yumurtalı bir tarif bu kalıp için az gelmişti ve hiç kabarmamıştı ama bu çok güzel kabardı. Tarifin sahibi iş yerinden arkadaşım Ayşe Hanım borcamda yapmıştı ve öyle de çok güzel olmuştu.) Pişen keki soğuduktan sonra süt, nescafe ve şeker karışımı ile ıslatın. (ben 2 yemek kaşığı da Baileys ekledim.) Krema malzemelerini pişirin ve keke dökün. Bir gece dolapta beklettikten sonra üstünü bol kakao ile süsleyip, servis yapın. | |
|
_BenCeVeSen_ Moderatör
Mesaj Sayısı : 172 Kayıt tarihi : 24/07/09 Yaş : 31 Nerden : nereye
| Konu: Geri: En Süper Yaptığım Pasta ( Yalancı Tiramisü ) Salı Ağus. 04, 2009 7:20 pm | |
| yalançıyıss bis yalançı bu aleem | |
|
xBabyqirLx Admin
Mesaj Sayısı : 620 Kayıt tarihi : 24/07/09 Yaş : 27 Nerden : SaqoPa'nın KaLBinDen xD
| |